У Бијељини је обележена 32. година од формирања Гарде „Пантери“. На централном градском Тргу краља Петра Првог Карађорђевића код споменика одата је почаст и положени венци за 101 погинулог борца ове јединице. Свему је претходио парастос погинулим и преминулим борцима јединице у Цркви Светог Ђорђа.

Венце и цвеће положиле су: породице погинулих бораца, делегација локалне самоуправе града Бијељине, представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Трећег Република Српског Пука, представници градске Борачке организације, као и делегације Удружења Херојске 549. моторизоване бригаде „Цар Душан Силни“ и Ветерана Посебних јединица полиције, предвођене председницима, као једине две делегације из Србије. Удружење ветарана „Гарда Пантери“ чува  сећање на ову елитну ратну јединицу и води рачуна о њеним члановима.

Гарда „Пантери“ је била једна од елитних јединица Војске Републике Српске. За заслуге у рату Гарда Пантери је одликована Орденом Немањића и Карађорђевом звијездом другог реда. Кроз бригаду је прошло готово 2.000 бораца. Ратни пут Гарду је водио преко Мајевице, Озрена, Посавине, Подриња, сарајевско-романијске области, Крајине јер је Гарда увек била прва у одбрани свог народа.. На том путу погинуо је 101 борац, а рањено је 675 војника, многи и више пута. Бројни припадници јединице одликовани су највишим одликовањима за храброст. Први командант Гарде „Пантери“, по коме гарда и носи име, био је мајор ЈНА Бранко Пантелић-Пантер, некадашњи командант МПОАД-а 549. моторизоване бригаде из 1991. године.