Навршава се 31 година од „Крвавог“ Божића у Кравици код Братунца. На Божић 1993. године од стране припадника 28. дивизије тзв. Армије РБиХ, под командом Насера Орића, из Сребренице убијено је 49-оро Срба. Тог Божића цело село је завијено у црно. Село је опљачкано, а запаљено је 688 српских кућа на ширем подручју Кравице, око 2.000 помоћних и 27 друштвених објеката. Око 1.000 становника остало је без домова у једном дану и кроз сметове се пробило према Дрини. Без једног или оба родитеља остало је 101 дете. Тако је село Кравица код Братунца постало симбол патње српског народа у Подрињу и читавој источној Босни и Херцеговини. Многе породице заувек су угашена, многа огњишта више не постоје, бројни српски засеоци збрисани су са мапе. Најтужнији и најкрвавији Божић заувек ће остати у сећању Срба док одговорни за овај злочин шетају ослобођени сваке кривице.

У организацији општинске борачке организације Братунац, МЗ Кравица, општине Братунац и Српске православне црквене општине Кравица обележен је овај тужни догађај освећењем споменика, служењем парастоса невино пострадалима и полагањем венаца на спомен обележје у Кравици и одата почаст за 3.267 Срба из средњег Подриња и Бирча, убијених у последњем рату.

Осим већег броја грађана, чланова породица и сабораца страдалих, парастосу су присуствовале и бројне делегације ветеранских удрзжења међу којима и  делегација Удружења Херојске 549. моторизоване бригаде.

Документарно-играни филм „Злочин без казне – страдање Срба у средњем Подрињу“