Потпуно оправдано не стишавају се страсти поводом скандалозне изјаве и увреда на рачун војске и кадрова у војсци уредника ТВ Хепи Миломира Марића. О томе смо већ писали, а сада преносимо у целости и реакције ратног команданта 549. мтбр генерал-мајора у пензији Божидара Делића и бригадног генерала у пензији Стојана Коњиковца, који је у време битке на Паштрику био командант Истуреног командног места у селу Планеја на Паштрику.

Генерал-мајор у пензији Божидар Делић
„Господине Марићу, управо су они најпримитивнији, најнечаснији увек спремни да генерализују и омаловажавају друге људе. Вашу изјаву као гласноговорника Вучићевог режима свакако не сматрам случајном.“

Бригадни генерал у пензији Стојан Коњиковац
„Част и за понос је бити војник у Војсци Србије, а посебна част и обавеза је бити старешина у тој војсци коју су кроз историју сви ценили и истицали као узор и пример. Због хуманог дела наше војске у холу зграде Црвеног крста у Женеви и данас стоји табла на којој пише БУДИМО ХУМАНИ КАО ШТО ЈЕ БИЛА СРБИЈА 1885. Имена свих јунака, који су дали свој живот за слободу Отаџбине, имају истакнуто место у нашој слободарској историји, они су прави узор младим генерацијама. Према њима се односи са поштовањем, а не тако како је речено на Хепи ТВ. Онај ко заборави борце, или се тако односи према њима, осудио се на пропаст и одлазак на ђубриште историје. Знамо да онај ко даје паре, издаје задатке. Разумео бих изјаву да је изречена на непријатељској телевизији, а не на телевизији у Србији са државном фрекфенцијом. Нисшта се не дешава случајно. Ништа није јако као људско памћење. Оно је неуништиво и после сваке недаће појављује се са свим накупљеним и наталоженим сећањима. Овог човека народ ће се сећати по овој изјави. Људи својим делима, иза себе остављају траг по којим их покољења памте. Свако бира какав траг иза себе оставља. Насупрот оваквој мизерији, свако време имало је своје ХЕРОЈЕ, који су својим бесмртним часним делима у одбрани Отаџбине оставили будућим покољењима путоказ за боље сутра. Припадници ХЕРОЈСКЕ 549. мтбр оставили су свој светли траг и дело на које јесмо и бићемо поносни.
Живела Србија.
Живео славом овенчан СРПСКИ ВОЈНИК.“

Категорије: Остало