Удружење Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душа Силни“ прославило је своју Крсну славу- Аранђеловдан. Будући да још увек немамо својих просторија драге госте смо угостили у парохијском дому Цркве Светог Марка у Београду.
Ове године Крсну славу заједно са нама су припремиле и чланице Удружења Коло српских сестара из Приштине, а крсни колач за следећу годину узело је Друштво српских домаћина. Обред освећења и резања славског колача вршио је протојереј-ставрофор Трајан Којић, старешина цркве Светог Марка.

Између осталих радост Празника и Крсне Славе са члановима Удружења поделили су: пуковник Миодраг Капор, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије, представници Удружења Ветерана ПЈП, Удружења Пријатељи 72. Специјалне, компаније «Крупник», удружења «Наша Дрина», представници Војног синдиката Србије, као и Друштва српских домаћина. Поред великог броја делегата и чланова Удружења на Слави је била и ћерка покојног генерала Делића, Јована.

Ово је била и прилика да се уручи захвалница за свесрдну помоћ и сарадњу пуковнику у пензији Мићи Пешићу испред компаније «Крупник». Испред Удружења Кола српских сестара из Приштине уручене су захвалнице председнику нашег Удружења Владану Ранковићу за само удружење и генералу Коњиковцу за ратног команданта покојног генерала Божидара Делића и његову породицу.

Гостима се обратио генерал Стојан Коњиковац пожелевши добродошлицу уз захвалност што су одлучили да радост Празника поделе са члановима нашег Удружења.

Категорије: Информације