Да је јуначка срећа била другачија, данас би наш саборац и ватрени навијач ФК Војводина из Новог Сада Драган Главић прославио свој 41. рођендан. Нажалост Драган је, након дуге и тешке болести и борбе са карциномом, преминуо средином августа ове године.

Драган је, као припадник пешадије у 549. моторизованој бригади, био распоређен у копненој зони безбедности. Иза себе је оставио супругу Данијелу, која је такође оболела од карцинома, и троје деце. Управо због свега наведеног Удружење Херојске 549. моторизоване бригаде „Цар Душан Силни“ је покренуло акцију помоћи породици Главић. Акцији се прикључио велики број удружења из Новог Сада, а изузетну и немерљиву помоћ дао је сам ФК Војводина и њени најватренији навијачи окупљени у навијачку групу „Фирма 1989“.

У овој хуманитарној акцији скупљено је преко 600.000 динара, а сакупљена средства је секретар ФК Војводина уручио супрузи преминулог Драгана, а деци су поклоњени и дресови клуба као и бесплатне сезонске карте за утакмице ФК Војводина.

Чланови нашег Удружења били су специјални гости на дерби утакмици коју је ФК Војводина одиграла са ФК Црвена Звезда из Београда. Као знак захвалности за успешно обављену хуманитарну акцију удружење Херојске 549. моторизоване бригаде „Цар Душан Силни“ уручило је захвалницу ФК Војводина коју је примио председник клуба господин Драгољуб Збиљић. Захвалницу је, испред Удружења, уручио делегат за Нови Сад борац Карољ Шинагл.

Удружење се, у своје име и име породице Главић, и овом приликом захваљује ФК Војводина и навијачкој групи „Фирма 1989“ као и свим појединцима који су дали допринос овој хуманој акцији.

Категорије: Остало