Чланови нашег Удружења су данас на више места у Србији узели учешће у обележавању годишњица страдања наших војника током 1998. и 1999. године.

На гробљу у Алексинцу одата је почаст погинулом војнику Војкану Матићу из села Трњане, припаднику 2. моторизованог батаљона 549. моторизоване бригаде који је погинуо у у рејону села Смоница, општина Ђаковица, 29. маја 1998 године. Поред чланова породице присуствовали су и: председник општине Алексинац господин Радичевић, представници борачких удружења из Алексинца, док је делегацију нашег Удружења предводио капетан Владица Ђорђевић.

Заједно са војником Матићем погинуо је и водник Драган Игњатовић из Горњег Брестовца, општина Бојник. Годишњем помену на сеоском гробљу присуствовао је и његов ратни командант пуковник Влатко Вуковић заједно са капетаном Небојшом Илићем из Лебана и капетаном Радетом Радојевићем из Медвеђе.

На гробљу у Сремској Митровици обележена је годишњица од погибије Жељка Варге, добровољаца у 549. моторизованој бригади. Жељко је подлегао повредама у ВМЦ Приштина 29. маја 1999. године од рана задобијених током првог дана битке на Паштрику. Поред чланова породице почаст су одали и чланови Удружења: Дамир Кремер, Иван Шевчук, Карољ Шинагл и Горан Максимовић.

Такође у Апатину је обележена годишњица погибије војника Радета Вејина припадника који је погинуо у борби са шиптарским терористима 28. маја 1999. године у реону карауле Ликен.

Пошту су му одали припадници војске Србије, представници локалне самоуправе града Апатина, чланови породице, представници СУБНОР-а, чланови борачких удружења из Апатина, а делегацију нашег Удружења чинили су Предраг Мандић и Горан Цвјетичанин из Апатина

Вечна им слава и хвала!

Категорије: Помени