Поводом 25. годишњице одбране од НАТО агресије 1999. године у крипти Храма Светог Василија Острошког у Нишу откривено је и освећено 19 спомен-плоча новим косовским јунацима са именима 1.139 страдалих припадника војске и полиције од 1998. до 2003. године.

Откривању и освећењу спомен-плоча присуствовали су министри у Влади Србије међу којима потпредседник Владе и Министар одбране Милош Вучевић као изасланик председника Републике и Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, припадници Војске Србије предвођени начелником Генералштаба, чланови породица и потомци страдалих војника и полицајаца, представници ветеранских удружења и други. Запажено место у организацији и обележавању имало је и наше Удружење са око 30ак присутних чланова.

Церемонију освећења спомен-плоча и служења помена настрадалима предводио је Његово Преосвештенство Епископ нишки Господин Арсеније са свештенством.

Свечаности је предходио дефиле хероја који су учествовали у борбеним дејствима 1999. године, а на челу колоне био је пензионисани генерал-пуковник Владимир Лазаревић.