Удружење Ветерана ПЈП је, у сарадњи са општином Топола и УГ Топола је моја земља, организовало трибину под називом «Улога Полиције и Војске у отаџбинским ратовима 1991-2002. године».

На почетку, присутнима у хотелу Опленац, добродошлицу су пожелели председник општине Топола Владимир Радојковић и председник Удружења Ветерана ПЈП Саша Пантелић. На трибини су говорили: први командант ПЈП генерал-потпуковник Обрад Стевановић, ратни командант 72. специјалне бригаде генерал-мајор Милорад Ступар, 549. моторизовану бригаду заступао је бригадни генерал Стојан Коњиковац, ратни командант 35. одреда ПЈП Бранко Прљевић и ратни команданг 122. ИБ ПЈП Београд Драган Живаљевић.

Након излагања говорника уручена су признања заслужним појединцима и организацијама, као и саборцима из 549. мтбр, 72. специјалне бригаде те јединица Војне Полиције.

Присутнима се на крају обратио и државни секретар у Министарству за рад, борачка и социјална питања господин Зоран Антић. Трибину је пратила и изложбена поставка две изложбе Слава палим херојима и Српски полицајац и војник у заштити отаџбине.

 

Говор генерал-потпуковника Обрада Стевановића на трибини