У организацији Савеза потомака ратника Србије у Нишу је одржана трибина ,,Истина о Рачку ’99“. Свечана сала Универзитета у Нишу била је премала да прими све заинтересоване борце, војна лица, студенте и друге заинтересоване грађане који су желели да сазнају праву истину о Рачку. Нема сумње да су учесници на трибини у виду легендарног команданта Приштинског корпуса генерал-пуковника у пензији Владимира Лазаревића, некадашњег команданта Жандармерије генерал-потпуковника у пензији Горана Радосављевића Гурија и истражног судије Данице Маринковић били прави саговорници за тему Рачка, као непосредни актери у том догађају, док је улогу домаћина вечерашње трибине имао државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и историчар проф. др Дејан Антић.

Међу бројним званицама на трибини нашли су се и: начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић, командант КоВ Србије генерал-пуковник Милосав Симовић, велики број борачких удружења, међу којима и делегација удружења Херојске 549. мототризоване бригаде „Цар Душан Силни“ одсек из Ниша.

Трибина у Нишу је још један добар корак у правцу разобличавања лажи и упознавања српских грађана и јавности са пуном истином о догађајима у Рачку.

Категорије: Догађаји