У Дому Народне скупштине Републике Србије Удружење ветерана ПЈП организовало је обележавање 30-огодишњице од оснивања ПЈМ-ПЈП, а свечано је отворена и изложба „Полицијска бригада ПЈП – Славом Овенчана“.

Догађају су присуствовале бројне личности из јавног и политичког живота: Ивица Дачић, председник Народне скупштине, Зоран Антић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, представници Руске федерације,  представници породица погинулих припадника Бригаде, представници Полицијских Управа и Полицијске Бригаде, као и представници борачких организација и чланови Удружења.

Одличја Удружења ветерана ПЈП уручена су породицама погинулих припадника и припадницима Бригаде-Ветеранима ПЈП. Уједно уручена су признања заслужним организацијама и појединцима.

Председник Удружења Саша Пантелић је у обраћању присутнима изразио посебну захвалност Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, које је финансирало комплетан пројекат, и председнику Народне скупштине, који је омогућио отварање изложбе у дому Народне Скупштине Републике Србије.

Догађају је присуствовала и делегација нашег удружења коју је предводио бригадни генерал Стојан Коњиковац заједно са пуковником Влатком Вуковићем и потпуковником Слађаном Гашићем.