Удружење Ветерана Посебних Јединица Полиције одржало је четврту свечану седницу Скупштине Удружења у Дому Народне Скупштине Републике Србије 25. фебруара 2023. године.

Седницу је отворио и пожелео добродошлицу присутнима председник парламента др Владимир Орлић.

На седници је нарочита пажња посвећена и вођена опсежна дискусија о актуелној теми свих борачких организација у вези статуса бораца и ратних војних инвалида као и примена предметног закона. Присутнима се на наведену тему обратио бивши државни секретар из МИНРЗС пуковник Миодраг Капор као и садашњи државни секретар МИНРЗС годподин Зоран Антић. Своја излагања су имали и: председник Удружења ветерана ПЈП Саша Пантелић, председник Управног одбора Далибор Королија, председник Саветодавног одбора командант ПЈП Генерал-потпуковник Обрад Стевановић и командант 35. одреда ПЈП пуковник Бранко Прљевић. Након дискусије обратили су се и гости Генерал-пуковник Љубиша Диковић, Генерал-мајор Милорад Ступар, генерал-мајор Јелесије Радивојевић, а испред нашег Удружења бригадни генерал Стојан Коњиковац.

Удружење је овом приликом испоштовало своје саборце из братских Удружења и Јединица и доделило ПЈП Споменице саборцима из 549. моторизоване бригаде, 72. специјалне бригаде као и припадницима ПЈП из 22, 23, 35 и 36. 0дреда ПЈП.