Данас је на Централном гробљу у Београду служен шестомесечни помен руском добровољцу Алберту Ахсарбековичу Андијеву. Брат Алберт се током ратних дешавања на Косову и Метохији борио у саставу 549. моторизоване бригаде. Након завршетка рата, заволевши Србију, остао је у њој и засновао породицу. Преминуо је 14. марта 2021. године у болници у Батајници од последица заразе вирусом ковид 19. Остала је упечатљива његова реченица: „Нисам ја изгубио око. Ја сам га оставио тамо, да кад сви други разлози нестану, да макар имам тај разлог да се вратим на свето Косово и Метохију и потражим око.“ Нажалост није то дочекао.

Око Албертове вечне куће окупили су се бројни пријатељи и ратни саборци. Наше Удружење предводили су, као и у рату, генерали Делић и Коњиковац, а присутни су били и чланови Удружења српских домаћина, Ветерани ПЈП, некадашњи припадници 52. батаљона Војне полиције Приштинског корпуса и многи други.

Молитвама Светог Јована Пророка, Претече и Крститеља, чији спомен Усекованија његове главе данас обележавамо, подари Господе Рајско насеље нашем уснулом брату Алберту и даруј му вечни помен!

Категорије: Помени