Један од тежих дана током Битке на Паштрику био је 5. јун. Тог датума су шиптарски терористи из правца Албаније кренули у напад на караулу Горожуп где се налазила прва линија одбране. У току напада око 16 војника из наше 549. мтбр је било теже или лакше рањено. У помоћ рањеним војницима кренуо је војник Раде Јовановић из Косовске Митровице кога је погодила минобацачка граната и усмртила га на лицу места.

Затражена је помоћ за евакуацију тројице рањених војника. У ту сврху упућено је санитетско возило ТАМ-110, којим је управљао старији водник прве класе Сава Ердељан. Поред њега кренули су и добровољка Слађана Станковић Ђана из Ниша и резервиста болничар Владан Милошевић, апсолвент медицине из околине Призрена. Возило је брзо прешло тих неколико километара до четне санитетске прихватнице где их је чекао Слободан Младеновић Цоби, резервиста из Лесковца, да укрцају рањене војнике. Унели су рањене војнике у камион и Сава је одмах кренуо назад, док је Слађа са болничарем Милошевићем у задњем делу камиона  указивала помоћ рањенима.

Шиптарски терористи са територије Албаније видевши санитеско возило које се креће од карауле Горожупа према селу Планеја отпочели су брзу минобацачку паљбу како би погодили санитеско возило.

Када се већ чинило да излазе из домета минобацачке паљбе, једна мина је пала непосредно поред возила и потпуно га изрешетала. Старији водник прве класе Сава Ердељан кодног име „Локатор”, добровољка Слађана Станковић, болничар Владан Милошевић и рањени војни полицајац Зоран Фатић су том приликом погинули.

Вечан им спомен и Царство Небеско!

Категорије: Помени