Пре непуних месец дана, на свечаности поводом додељивања Споменица породицама погинулих бораца у Београду, ратни командант Херојске 549. моторизоване бригаде генерал-мајор у пензији Божидар Делић је обавестио јавност о добијању дозволе за изградњу спомен обележја у Лесковцу посвећеног јунацима одбране Отаџбине погинулим у Зони одговорности 549. моторизоване бригаде (општине Призрен, Ораховац, Сува Река, Ђаковица и Гора).

Први конкретни кораци су већ учињени на радном састанку одржаном 22. октобра. Састанак је одржан у касарни „Војвода Петар Бојовић“ Лесковцу. Поред представника Министарства одбране састанку су присуствовали и: пуковник Зоран Цветковић, заступник команданта Трећег Центра за обуку, капетан Голубовић, представници Удружења Херојске 549. моторизоване бригаде „Цар Душан Силни“ ратни командант бригаде генерал-мајор Божидар Делић, ратни начелник штаба генерал-мајор Влада Стојиљковић, делегати из Лесковца Аца Жарковић и Саша Стевчић, као и представници Привредног друштва „Крупник“ д.о.о.

Договорена је динамика извођења радова, а радови на изградњи спомен обележја би требало да започну за месец дана. Изградњу споменика финансира и врши изградњу Привредно друштво КРУПНИК д.о.о. уз сарадњу са Удружењем Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни“.

Представници поменуте фирме истакли су да су се на овај корак одлучили из пијетета према господину генералу Делићу и свим војницима и старешинама Херојске бригаде који су се часно борили, а понајвише за оне који су дали своје животе у одбрани наше Отаџбине.

Претходно је у Конаку Цркве Света Тројица у Лесковцу одржан и састанак са борцима и припадницима Удружења и члановима породица погинулих. Састанку су присуствовали и делегати из Ниша Братислав Босанчић и Горан Мишић као и делегат из 55. гб Драган Тасић.

Категорије: Информације