У Дому Војске у Београду представљена је монографија Удружења Ветерани Посебних Јединица Полиције-ПЈП која је припремљена уз помоћ пројекта Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања.

Промоцији су присуствовали: чланови породица погинулих припадника ПЈП, представници МУП-а Републике Србије на челу са министром господином Братиславом Гашићем и помоћником директора полиције Драганом Васиљевићем, представници Жандармерије са командантом генералом Дејаном Луковићем, као и представници борачких удружења: 72.Специјалне бригаде и других борачких удружења међу којима је била присутна и делегација удружења Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни“.

Присутним су се обратили председник Удружења Ветерани Посебних Јединица Полиције-ПЈП господин Саша Пантелић и представник Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања господин Милош Ковачевић.

О монографији су говорили: командант Посебних Јединица Полиције-ПЈП генерал Обрад Стевановић, испред 549. моторизоване бригаде бригадни генерал Стојан Коњиковац а испред 72.Специјалне бригаде пуковник Миодраг Капор.

Након промоције додељена су признања и награде појединцима.