Делегација нашег Удружења из Ниша присуствовала је пројекцији документарног филма „Херојска 37. моторизована бригада”  у продукцији Војнофилмског центра „Застава филма” Управе за односе са јавношћу.

Како се наводи, Управа за односе са јавношћу и Војнофилмски центар „Застава филма”, из осећаја најдубљег поштовања према жртвама и херојству припадника наше војске, који су те 1999. године стали на браник отаџбине, покренули су документарни серијал „Херојске бригаде”. Трећи филм из тог серијала посвећен 37. моторизованој бригади настао је у сарадњи са припадницима те славне бригаде и гледаоцима приближава њихове задатке, борбе и дешавања у зони дејстава, а посебну вредност овом остварењу дају сведочанства бораца која су, овим путем, сачувана од заборава.

Филм редитеља Марка Каменице и сниматеља Мирка Лукановића прича је о једном времену и својеврсно сведочанство о доприносу ове херојске бригаде одбрани отаџбине, као и о духу и вредносном систему који су је красили.

Нашем удружењу уручена је Захвалница од стране ратних сабораца из Херојске 37.моторизоване бригаде у знак захвалности на узајамном помагању и сарадњи између два удружења.