Јуче, 22. септембра 2021. године, у Медија центру „Одбрана“, је одржана промоција књиге „Кошаре и Паштрик- српски Термопили“ аутора Небојше Павковића, генерал-пуковника, и Бошка Антића, контраадмирала. Присутнима се писмом, из хашког казамата у Финској, обратио генерал Павковић.

Генерал је, не први пут, указао на потребу да се о дешавањима током ове две епске битке говори sine ira et studio без пренаглашавања значаја појединаца који су, ради личне промоције, сами себи приписивали улогу и значај који нису имали. Генерал се још једном осврнуо на неприродно и непотребно фаворизовање једне битке и њених бораца над другом битком и борцима јер „обе битке су биле величанствене, и свака од њих је била подједнако и страшна и крвава и најтежа. Свака за себе имала је посебан значај за одбрану Космета и Србије“. (из писма генерала Павковића 2017. године)

Редакција сајта Удружења вам ексклузивно доноси писмо послато из хашког казамата у Финској. Позивамо читаоце да прочитају писмо генерала Павковића.

Прочитајте: Писмо генерала Павковића 22. септембар 2021.
Категорије: Остало