На иницијативу Академије видовданских витезова србских из Руме, а на основу Одлуке Скупштине општине Рума, „Градски парк“  на углу Трга ослобођења и Главне улице преименован је и од данас носи назив „Парк хероја са Кошара и Паштрика“.

Pill Food Turbinado, Levitra Genérico 20mg com Silício ou sempre consulte seu médico para obter as recomendações corretas de uso. Reduzida consoante os efeitos observados, o Sildenafil foi desenvolvido para homens adultos para o tratamento da disfunção erétil.

Уз војне почасти спомен плочу са новим именом парка открили су генерал-мајор у пензији Божидар Делић, бригадни генерал у пензији Стојан Коњиковац и пуковник у пензији Душко Шљиванчанин, тадашњи командант 53. граничног батаљона на Kошарама.

„Данас смо у граду, који зна да се сећа и да укаже поштовање онима који су дали своје животе за одбрану отаџбине. Овај прелепи парк од данас носи име хероја са Кошара и Паштрика, оних младих људи из целе Србије и Црне Горе. Они се нису делили, они су били јединствени и ово што се данас дешава у Руми треба на сличан начин да се деси у сваком граду наше Србије“ поручио је генерал Делић захваливши се организаторима и општини Рума која је подржала иницијативу. Речи захвалности руководству Руме, грађанима Руме, војсци те организаторима Видовданског Сабора упутио је и пуковник у пензији Душко Шљиванчанин.

Венце на спомен обележје положили су и представници Општине Рума, заменица председника Општине Александра Ћирић и председник СО Рума Стеван Ковачевић.

Капетан Милан Вуковић професор Милан Вукелић, официр специјалне јединице у пензији, и Новица Тодосијевић, председник и оснивач Удружења грађана Академије видовданских србских витезова сагласни су да је променом имена парка дат велики допринос да се херојска дела памте, да јунаке отргнемо од заборава и да будућим нараштајима покажемо да је родољубље оно што дефинише наш народ.

Данашњи Сабор у Руми су посетили удружења ветерана из Србије, Републике Српске, чланови Хуманитарног удружења „Гардијско срце“, припадници полицијских и војних специјалних јединица, војници који су бранили нашу земљу у ратовима 90-их, за време Нато агресије, Свесрпски Козачки савез, Друштво српско-руског братство „Александар Невски“ и бројни грађани. Међу њима су били и чланови Удружења „Херојске 549. моторизоване бригаде Цар Душан Силни“.

По традицији уручена су и признања Академије у свечаној сали Цркве Вазнесења Господњег у Руми. Тако су статусом витеза одликовани саборци 549. мтбр Марина Милошевић и Бојан Урошевић, док су плакете уручене породицама наших преминулих сабораца Саве Ердељана и Алберта Андијева.

„НЕМА НАЗАД, ИЗА ЈЕ СРБИЈА!“

Категорије: Остало

1 коментар

Reurehame · 17 септембра, 2022 у 10:18 pm

phagocytophilum and N. doxycycline for mrsa 0 Lymphadenopathy 80 1.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.