У организацији Удружења Ветерана Гарде Пантери на брду Пањик изнад Прибоја у општини Лопаре одата је почаст херојима одбране Републике Српске – команданту Гарде „Пантери“ Бранку Пантелићу, капетану Стевану Лазићу и 12 припадника ове елитне ратне јединице који су погинули 1992. године. Парастос је служен управо на месту где су ови хероји положили своје животе.
Међу присутнима били су: Радо Савић, начелник општине Лопаре, Недељко Ћорић, министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске, и бројне делегације међу којима и делегације Удружења Херојске 549. мтбр „Цар Душан Силни“ и Удружења Ветерана ПЈП које су представљали генерали Коњиковац и Раденовић, потпуковник Вулић као и председник Управног одбора УВ ПЈП Далибор Королија.

На месту погибије команданта Пантелића и капетана Лазића

Учесник битке на Пањику Саво Цвијетиновић рекао је да је ова битка била пресудна за одбрану мајевичког простора на почетку рата, чиме је спречено пресецање путних комуникација и заштићен релеј Столице. Са тим се сложио и председник Удружења ветерана Гарда „Пантери“ Петар Цвијетиновић истакавши да је битка за Пањик једна од најзначајнијих битака за одбрану српског народа у протеклом рату.

Битка је била дуготрајна и крвава, али је на линијама које су тада успостављене и данашња граница Републике Српске. Захвалност овим јунацима који су своје животе уградили у темеље Републике Српске.

Да сећања на њих никад не избледе, слава им и хвала!

Czynniki stylu życia mają duży wpływ na to, Lovegra jest lekiem opartym o tę samą substancję czynną co Kamagra. To przez setki Przeczytaj więcej na tysięcy pacjentów, sprawi, że relacja intymna między Tobą a bliską osobą otworzy wulkan pełen energii lub u nas rzeczywiście można kupić Viagrę tanio.

Категорије: Споменице

0 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.