У цркви Светих апостола Петра и Павла у Кравици код Братунцу служен је парастос у спомен на 162 настрадала српска цивила и војника из овог места, од којих су 49 убиле муслиманске снаге из Сребренице и околних села на Божић 7. јануара 1993. године.

Парастос је служио кравички свештеник Дејан Ђуричић уз саслужење сребреничког свештеника Александра Млађеновића.

Након одслуженог парастоса на Централном спомен обележју положено је цвеће и одата почаст за 3.267 Срба из средњег Подриња и Бирча, убијених у последњем рату.

Осим већег броја грађана, чланова породица и сабораца страдалих, парастосу су присуствовали изасланик српског члана Председништва БиХ Бошко Томић, помоћник министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Радомир Граонић, саветник у овом министарству генерал Милан Торбица, делегације организација проистеклих из протеклог рата, начелници општина Братунац и Сребреница.

Међу присутнима били су и чланови делегације Удружења Херојске 549. моторизоване бригаде: председник Владан Ранковић, бригадни генерал Стојан Коњиковац, Васа Делић и Иван Шевчук, делегат из Сремске Митровице. Делегацију Удружења Ветерана ПЈП чинили су: генерал Драган Раденовић, пуковник Драган Живаљевић и потпуковник Мирослав Вулић.

Категорије: Помени