Јуче је у Народној скупштини Републике Србије свечано отворена изложба фотографија „Српски полицајац и војник у заштити отаџбине 98/99. године.“

Ову манифестацију је реализовало удружење Посебних Јединица Полиције-ПЈП кроз пројекат који је финансирало Министарство за рад запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије.

Основни аспект изложбе јесте приповедање о заједништву снага безбедности, војске и полиције, током сукоба на Косову и Метохији 1998. и 1999 године.

На свечаности су биле присутне делегације ветеранских удружења: Посебних Јединица Полиције, 72. Специјалне бригаде, Херојске 549. моторизоване бригаде, Војне полиције и др.

Удружење ветерана Посебних Јединица Полиције-ПЈП је овом приликом постхумно  уручило одликовање породицама погинулих припадника 23. одреда ПЈП из Новог Сада и Кикинде.

Одржан је и промоција књиге „Дневник 11 недеља предатора“ аутора Драгана Живаљевића, команданта 122 ИБ ПЈП.

Додељена су одликовања за 35. и 101.одред ПЈП као и за 122. и 124. ИБ ПЈП и уручене заставе командантима одреда. Уручена су и признања јединицама војске које су заједно дејствовала са Посебним Јединицама Полиције у заштити отаџбине.

Живела Србија !!!