Висока делегација нашег Удружења присуствовала је свечаном отварању изложбе „Слава палим херојима 1991-2001.“  у организацији Удружења Ветерана Посебних јединица полиције (ПЈП). Изложба је постављена у просторијама Народне скупштине Републике Србије. Овај пројекат и изложбу је финансирала Управа за традицију, стандард и ветеране Министарства одбране (МО УТСВ) у Влади Републике Србије. На изложби су приказане фотографије и кратке биографије погинулих припадника ПЈП, 549. моторизоване бригаде, 72. Специјалне бригаде, 37. моторизоване бригаде те припадника 252.оклопне бригаде.

Присутнима су се на почетку обратили председник Удружења Ветерана ПЈП господин Саша Пантелић и стручни консултант изложбе генерал потпуковник полиције у пензији Обрад Стевановић. Био је присутан и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије пуковник Миодраг Капор који је позитивно оценио изложбу упутивши подршку организатору и пожелевши пуно успеха у даљем раду.

Присутни су били и представници породица, полицијских управа и станица, ратни команданти Одреда ПЈП, представници ВМА и МО УТСВ, заслужни појединци, организације и удружења, грађани и чланови Удружења ПЈП.

Делегацију нашег Удружења чинили су: генерал мајор Божидар Делић, бригадни генерал Стојан Коњиковац, пуковник Влатко Вуковић, пуковник Душко Шљиванчанин, који се и обратио присутнима, потпуковник Милорад Стојановић и Дејан Павловић из 55. граничног батаљона.

Испред Удружења Пријатељи 72. Специјалне обратио се оснивач и први командант 72. Специјалне бригаде генерал мајор Милорад Ступар, а забележили смо и присуство генерал потпуковника Аца Јовичића, као и генерала Драгана Раденовића. Били су присутни и представници Удружења ратних добровољаца 1912–1918. њихових потомака и поштовалаца, СУБНОР-а Србије, Борачке организације Републике Српске, Вишеграда, Лопара.

Као посебни гости отварању су присуствовали некадашњи државни званичници, који су учествовали у стварању и опремању јединице као и у њеном постојању, господа Никола Шаиновић и Зоран Баки Анђелковић. Никола Шаиновић је у свом обраћању истакао важност очувања сећања на наше борце.

Већ првог дана изложбу је видело близу 200 људи.
Фотографије преузете са ФБ странице Удружења Ветерана ПЈП.