„Знао је тај дивни горостас, Рус, СРБИН, оно што су многи од нас заборавили или мисле да могу заборавити: није Косово и Метохија свето што се страдало на њему већ што се страдало- ЗА ЊЕГА!“ Михаило Меденица

Данас је на Централном гробљу у Београду служен Годишњи помен нашем брату и саборцу- руском добровољцу Алберту Ахсарбековичу Андијеву. Том приликом је откривена и биста на Албертовом споменику.

Бисту је открио генерал-мајор у пензији Божидар Делић, ратни командант 549. моторизоване бригаде, јединице чији је припадник био Алберт, а чији припадници су дали изузетан допринос одбрани земље током борби на Паштрику. Генерал се обратио присутнима пригодним говором.

Почаст Алберту одали су чланови породице, његови ратни саборци из Удружења Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни“ и Ветерани ПЈП, представници СУБНОР-а и других борачких организација, државни секретар МРЗБСП Владе Републике Србије, представници Клуба генерала и адмирала Србије, директор Руског центра за науку и културу „Руски дом“ у Београду, Коло српских сестара из Приштине, „Ноћни вукови“ и многобројни поштоваоци лика и дела Алберта Андијева.

Алберт је уснуо у Господу 14. марта 2021. године од последица заразе вирусом COVID-19 у Батајници.

Категорије: Помени