„Академија видовданских витезова србских“ организовала је у Руми јубиларну десету манифестација „Видовдански сабор србских витезова“ у спомен на све који су учествовали у одбрамбено-отаџбинским ратовима 1991-1999. и посебно поштовање према онима који су своје животе положили за нашу земљу. Манифестација промовише родољубље, витештво, чојство и јунаштво и чува од заборава све наше славне хероје.

Председник Скупштине Општине Рума Стеван Ковачевић организовао је пријем у Градској кући за припаднике војске и полиције, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, борце који су часно бранили нашу отаџбину, породице палих бораца, ратне војне инвалиде, чланове многобројних борачких организација, али и хуманитарних радника из Србије, Републике Српске и Црне Горе.

Након пријема значајан број делегација је положио венце на спомен плочу у румском парку Хероја Кошара и Паштрика док је Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије служио са румским свештенством у храму Вазнесења Господњег помен за погинуле у одбрамбено-отаџбинским ратовима 1991-1999.

Централна свечаност Видовданског сабора одржана је у парохијском дому Вазнесењске цркве уз присуство породица Ивана Васојевића Јагуара, Предрага Пеђе Леовца, генерала Божидара Делића, капетана Петра Шкрпана, комаданта Белих вукова са Пала и бројне друге званице међу којима и делегација нашег Удружења.

Такође у Парку Хероја Кошара и Паштрика одржане су витешке игре које су окупиле удружења из целе Србије.