У просторијама Регионалног иновационог стартап центра (РИСЦ) у Параћину 26. марта 2023. године одржана је 3. редовна скупштина Удружења Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни“. На самом почетку важно је нагласити да је немерљив допринос у организацији дало УГ „Ратни ветерани Параћин“.

На почетку Скупштине инторнирана је државна химна и одата почаст преминулом ратном команданту генерал-мајору Божидару Делићу као и свим погинулим и преминулим саборцима. Евоцирајући успомене на преминулог команданта протекао је цео дан будући да је ово прва Скупштина без њега.

Председавајуће Веће Скупштине чинили су: Владан Ранковић, председник Удружења, Горан Ђиновић, председник Скупштине, пуковник Златко Одак, председник Надзорног одбора, и Саша Петковић, члан Управног одбора и делегат из Параћина. На Скупштини су усвојени годишњи извештај о раду Удружења за 2022. годину и годишњи финансијски извештај Удружења за 2022. годину уз наглашавање чињенице да је током претходне године Удружење спровело 145 активности. Свакако најзначајнија активност била је откривање споменика у Лесковцу погинулим припадницима Војске и Полиције у Зони одговорности 549. мтбр. На седници је усвојен и план активности за 2023. годину.

Након редовне одржана је и Свечана скупштина Удружења. Испред Удружења присутним гостима се обратио бригадни генерал у пензији Стојан Kоњиковац. Такође присутнима су се обратили и: државни секретар из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије господин Зоран Антић, потом председник Војног синдиката господин Новица Антић, члан Општинског већа општине Параћин господин Саша Ружић и представник Удружења Ветерана ПЈП из Параћина.

Још једном се захваљујемо УГ „Ратни ветерани Параћин“ на помоћи у успешној организацији Скупштине.

НЕМА НАЗАД. ИЗА ЈЕ СРБИЈА!

Категорије: Догађаји