У Бијељини је 2. маја 2022. године обележено 30 година од оснивања Гарде Пантери, чији су припадници положили заклетву тог датума пре три деценије. Након парастоса погинулим и умрлим борцима у Цркви Светог Ђорђа у Бијељини положени су венци на споменик погинулим борцима на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића. Потом је и званично отворена изложба ратних фотографија „Гарде Пантери“ у Галерији Центра за културу. На званичном ручку Удружење Гарда Пантери доделило је признања, захвалнице и плакете истакнутим појединцима и удружењима са којима Пантери имају сарадњу.

„Гарда Пантери“ је била једна од елитних јединица Војске Републике Српске. За заслуге у рату Гарда Пантери је одликована Орденом Немањића и Карађорђевом звијездом другог реда. Кроз бригаду је прошло готово 2.000 бораца. Ратни пут Гарду је водио преко Мајевице, Озрена, Посавине, Подриња, сарајевско-романијске области, Крајине јер је Гарда увек била прва у одбрани свог народа.. На том путу погинуо је 101 борац, а рањено је 675 војника, многи и више пута. Бројни припадници јединице одликовани су највишим одликовањима за храброст.

Међу гостима је била и висока делегација Удружења Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни“. Делегацију су чинили председник Владан Ранковић, бригадни генерал Стојан Коњиковац, председник Управног одбора Васа Делић, председник Скупштине Владимир Цветић те делегати Иван Шевчук и Милан Ђурић.