У месту Поточари код Брчког је обележено 30 година од војне акције „Садејство 93“  и пробоја „струјног коридора“. Служен је парастос за погинуле борце у тој акцији, међу којима су и 23 борца Гарде Пантери. У оквиру обележавања три деценије од те акције откривен је и освештан споменик посвећен погинулим гардистима. 

Присутнима су обратили, и венце положили на новооткривени споменик, представници власти Републике Српске и Брчко дистрикта, као и представници борачких удружења чије су јединице учествовале у овој акцији. Од борачких удружења из Републике Србије била је присутна и делегација удружења Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни“.

Операцију „Садејство 93“ ВРС почела је у Посавини 20. јула 1993. године. У то веме било је угрожено снабдевање електричном енергијом Крајине па је одлучено да се прошири коридор код Брчког да би се успоставило функционисање далековода и трафостаница кроз села Брод, Доња Брка, Липовац, Ђукићи. Акцију је припремио тадашњи пуковник , а касније генерал Новица Симић. У овој акцији биле су нагажоване јединице Источнобосанског и Крајишког корпуса ВРС, распоређене у две тактичке групе. Прва се ослањала на специјалне јединице „Гарда Пантери“ и „Пеша“, те први батаљон војне полиције. Уласком ВРС у Брчко 27. јула 1993. године, операција „Садејство“ завршена је српском победом. Успостављене су нове ојачане линије фронта које су остале линије раздвајања до краја рата.