Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић предводио је државну делегацију Владе Републике Србије, у име Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, поводом обележавања 105. годишњице Дана примирја у Првом светском рату. Државни секретар предводио је церемонију 11. новембра 2023. године у 11 часова, на Српском војничком гробљу у граду Битољу у Републици Северној Македонији на којем је 1.321 гроб означен крстом са српском тробојком. На војничком гробљу сахрањени су српски војници страдали током Балканског и Првог светског рата.

Церемонији одавања почасти и полагању венаца, присуствовали су и представници Министарства одбране и Војске Србије, кадети Војне академије, представници и студенти Криминалистичко-полицијског универзитета, представници Владе Републике Северне Македоније, представници српске заједнице у Републици С. Македонији, удружења опредељена за неговање традиција ослободилачких ратова из Србије и С. Македоније, међу којима је била и делегација нашег Удружења, и представници дипломатских мисија у Републици С. Македонији.

Организатор церемоније је Одбор Владе Републике Србије за неговање традиције ослободилачких ратова Србије заједно са Амбасадом Републике Србије у Републици Северној Македонији. Нешто касније истог дана церемоније полагања венаца и одавања почасти одржана је и на српским војничким гробљима у местима Бач, Добровени, Живојно и Скочивир.

Категорије: Догађаји