У великом броју градова у Србији је обележен Дан победе над фашизмом у којен су учешће узели и чланови нашег Удружења.

У Нишу је обележавање почело полагањем венаца на споменик погинулим црвеноармејцима испред логора Црвени Крст. Затим је формирана колона Бесмртног пука која се кретала до центра града где је положено цвеће на споменик ослободиоцима Ниша. Манифестацијама је присуствовао цео градски врх, представници руске амбасаде и руско-српског хуманитарног центра, велики број удружења и патриотских организација и грађанства. Запажено место је имала и делегација нашег Удружења, одбор Ниш.

Дан раније положени су венци на Споменик страдалим совјетским војницима у Нишу.

У Пожаревцу je делегација нашег Удружења- одбор Пожаревац положила венац у Спомен парку Чачалица. Полагањем венца  на спомен-костурницу Црвеноармејцима и споменику стрељаним родољубима у другом светском раду, делегација удружења је одала почаст .

У Сомбору је делегација нашег Удружења положила венац на споменике партизанским борцима и борцима Црвене армије.

Чланови одбора Вождовац одали су почаст и положили цвеће на Гробље ослободилаца Београда 1944. године у оквиру обележавања Дана победе.

Полагањем венаца на Споменик жртвама фашизма, на Тргу жртава фашизма, и Спомен-комплекс палим црвеноармејцима на Православном гробљу у Дудовој шуми, у Суботици је обележен Дан победе над фашизмом. У име грађана Суботице, локалне самоуправе и СУБНОР-а града Суботице венац на Споменик жртвама фашизма положила је делегација коју је предводио градоначелник Стеван Бакић, у име Владе Републике Србије и Севернобачког управног округа делегација коју је предводио Бојан Шоралов, начелник Округа, а у име амбасаде Руске Федерације у Београду делегација коју је предводио Алексеј Иваненко, први секретар Амбасаде међу присутнима је била  и делегација удружења Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни“, одбор из  Суботице.

Категорије: Догађаји