Команда Копнене војске и јединице Копнене војске обележиле су 16. новембар – Дан Копнене војске, Дан рода пешадије и крсну славу Копнене војске Светог Георгија- Ђурђиц који се обележава у знак сећања на почетак славне Колубарске битке 1914. године.

Припадници Копнене војске су Дан Копнене војске дочекали радно у Гарнизону Шабац, а сутрадан је и у Нишу обележен Дан КоВ богослужењем и обредом сечења славског колача. Делегација КоВ положила је венац на споменик у парку на Тргу Краља Александра Ујединитеља, а одржан је и свечани скуп Команде Копнене војске у Дому војске- Ниш.

Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић је у свом обраћању истакао значај Колубарске битке за српског војника и српски народ и осврнуо се кроз примере из историје на љубав и жртве које су српски војници подносили за свој народ и отаџбину на бранику отаџбине Србије. У уводном делу овог филма приказане су успешне реализације предвиђених активности и задатака Копнене војске Србије током 2021. године.

Удружење Херојска 549. моторизована бригада «Цар Душан Силни» и овим путем жели да честита команданту КоВ генерал-потпуковнику Милосаву Симовићу успешну реализацију свих предвиђених активности.

Категорије: Догађаји