Сретење Господње Србија обележава као Дан државности на спомен када је отпочела борба за њено ослобођење од вековног ропства под османлијским царством.

Посебно свечано је било данас у Апатину. Од данас спортска хала у ОШ „Жарко Зрењанин“ носи име по Апатинцу Радету Вејину, који је током 1999. године био у саставу херојске 549. моторизоване бригаде и погинуо током Битке на Паштрику. Након тога Дан државности је традиционално обележен полагањем цвећа и венаца на споменик борцима ратова од 1991. до 1999. године на платоу испред Културног центра.

Церемонији је присуствовала, и венац положила, и делегација нашег Удружења коју су чинили: Владан Ранковић, председник, Васа Делић, председник Управног одбора, ратни командант генерал-мајор Божидар Делић, бригадни генерал Стојан Коњиковац, Иван Шевчук, делегат из Сремске Митровице, делегат Предраг Тот са делегацијом из Суботице, делегат Ивица Перишкић са делегацијом из Сомбора, делегат Пеђа Мандић са делегацијом из Апатина, док су 55. гранични батаљон представљали потпуковник Слађан Гашић и старији водник Јован Милетић.

НЕМА НАЗАД, ИЗА ЈЕ СРБИЈА!

Категорије: Догађаји