Навршавају се 23 године од почетка злочиначке агресије НАТО пакта на Савезну Републику Југославију. Догађај без преседана у историји јер је агресија почела без одобрења Савета безбедности УН, а сам НАТО пакт је прекршио своје принципе постојања као искључиво одбрамбеног савеза. Желећи да сачувамо од заборава херојство целе наше Отаџбине свих дана Агресије одржане су свечаности у ту част. Чланови нашег Удружења положили су венце у: Апатину, Сомбору, Обреновцу, Врању, Зајечару, Медвеђи, Лесковцу, Власотинцу, Параћину, Нишу и Новом Саду.

На споменик погинулим припадницима војске и полиције током 1998. и 1999. године у Зони одговорности 549. мтбр, у касарни Војвода Петар Бојовић у Синковцима, положени су венци и одата почаст браниоцима Отаџбине. Присутнима се обратио бригадни генерал Стојан Kоњиковац,  командант на истуреном командном месту током битке на Паштрику.

Делегација Удружења, коју је предводио ратни командант 2. мтб из Ђаковице пуковник Влатко Вуковић положила је венце и одала почаст погинулим припадницима батаљона на споменик  2. моторизиваног батаљона из Ђаковице у Медвеђи.

Делегација Удружења из Зајечара заједно са Независним синдикатом полиције и Удружењем ветерана посебних јединица полиције – ПЈП одала је почаст и положила венац на споменик поред Полицијске управе Зајечар.

У Врању венац су у име Удружења на споменик жртвама НАТО агресије положили делегати из Врања, а потом су заједно са ветеранима из Врања обишли мурал од нашег преминулог саборца Алберта Андиева и том приликом одали му почаст.

Положени су венци и на споменик у Првом центру за обуку у Сомбору, на споменик борцима ратова од 1990 – 1999. године, у парку испред Жупаније и на споменик заставнику Радовану Медићу, првој жртви НАТО агресије на Великим православном гробљу у Сомбору. Венце су положиле бројне делегације, а делегацију нашег Удружења предводио је делегат из Сомбора.

Делегати Удружења из Апатина Предраг Мандић и Горан Цвјетичанин положили су венац на спомен плочу жртава одбрамбеног рата 1990.-1999. године. Дан раније присуствовали су и трибини „На бранику Отаџбине- буди и ти 63!“ у организацији резервних војних старешина општине Апатин у сарадњи са локалном самоуправом и Удружењем ветерана 63. падобранске бригаде.

На споменик поред тврђаве у Нишу венац су, испред Удружења, положили делегати из Ниша.

На споменику у Обреновцу венац су положили локални делегати, док су се на кеју у Новом Саду, поред порушених мостова, окупили чланови и одали почаст настрадалима током Агресије.

На споменик посвећен палим борцима из ратова вођених од 1990. до 1999. године, у центру Власотинца, венац су положили делегати Удружења из Власотинца.

У организацији општине Параћин и борачких удружења уприличен је „Дан сећања“ крај Споменика палим борцима у ратовима од 1990. до 1999. године. Након парастоса, делегације општине, војске, полиције и више борачких удружења положиле су венце одајући пошту страдалима са територије општине Параћин. Наше Удружење представљали су делагат и члан из Параћина.

Категорије: Догађаји