Навршавају се 23 године од почетка злочиначке агресије НАТО пакта на Савезну Републику Југославију. Догађај без преседана у историји јер је агресија почела без одобрења Савета безбедности УН, а сам НАТО пакт је прекршио своје принципе постојања као искључиво одбрамбеног савеза. Желећи да сачувамо од заборава херојство целе наше Отаџбине свих дана Агресије у више градова су одржане свечаности у ту част, у којима су учешће узели и чланови нашег Удружења.

Удружење Ветерана ПЈП је заједно са НСП и нашим Удружењем организовало акцију Срцем против Нато Агресије“ у Зајечару уз присуство представника локалних самоуправа свих Општина из Тимочке Крајине, Војске Србије, СУБНОР Србије и Епархије Тимочке.

У Апатину су делегати Горан Цветичанин и Предраг Мандић присуствовали пројекцији филма посвећеном Агресији и изложби фотографија из тог периода.

На споменику у Медвеђи положени су венци и одата почаст свим погинулим током Агресије НАТО на нашу земљу. Делегацију Удружења је предводио потпредседник и ратни комадант 2. мтб из Ђаковице пуковник Влатко Вуковић. Присутни су били и потпредседник капетан Горан Мишић из 55. граничног батаљона, поручник Предраг Булић, делегат за Лебане Нешко Илић као и чланови Раде Радојевић, Јовица Колунџић и др.

Парастосу и полагању венаца на споменик страдалим Нишлијама присуствовали су делегати из Ниша Владица Ђорђевић и Братислав Босанчић као и припадник 55 гб Драган Тасић. Ово је прво јавно појављивање припадника Удружења у Нишу.

И у Параћину су положени венци и одата почаст жртвама Агресије, а делегацију Удружења предводио је делегат за Параћин Саша Петровић заједно са саборцима.

МИ ПАМТИМО!!!
Категорије: Догађаји