У суботу 12. августа на гробљу Орловача Његово Преосвештенство Епископ мохачки г. Дамаскин, викар Епископа бачког, служио је годишњи помен генералу-мајору Божидару Делићу са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија и Његовог Преосвештенства Епископа бачког Г. Иринеја. У беседи након помена Епископ мохачки г. Дамаскин је, између осталог рекао: „Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, Његовог Преосвештенства Епископа бачког Г. Иринеја одслужили смо данас годишњи помен великоме српскоме патриоти и родољубу генералу-мајору Божидару Делићу. Он је заиста био прави човек у право време јер сви ми тражимо у нашем животу правога човека када је најпотребније, тражимо правога свештеника који ће бити узор и пример свим својим верницима, тражимо правога официра који ће својом храброшћу и пожртвовањем бити узор свим својим војницима, тражимо правога чиновника који ће својим поштењем бити узор читавом свом народу. Бог нам је у најтежа времена послао заиста правога човека, генерала-мајора Божидара који је био узор и својој породици у своме животу, узор својим мештанима где год је живео, али и узор и најбољи командант 549. моторизоване бригаде Цара Душана Силног, којом је командовао за време отаџбинског рата. Нека би Господ дао њему покој душе, његовој породици да да мир и утеху, а свима саборцима његовим нека срце буде пуно поноса јер су имали таквога команданта и официра. Бог душу да му прости и нека му је вечан спомен.“

Помену је, осим породице преминулог генерал-мајора и свештених лица, присуствовао велики број сабораца и грађана. На његов гроб венце и цвеће су положили: представници Министарства одбране и једног броја локалних самоуправа, потом бројне делегације: фирме Д.О.О. Крупник, Друштва Српских Домаћина, „Кола српских сестара“ из Приштине, удружења „Спасимо Српску децу“,Војног Синдиката Србије, удружења „Милутин Миланковић“,удружења „Српских Витезова Шид“, као и делегације ратних војних удружења: Ветерани Посебних Јединица Полиције-ПЈП, делегација, Ветерани 72. Специјалне бригаде, Удружење Ратни ветерани Параћин, Удружење Боево Братство из Русије, те удружење бораца  „Кошаре и Паштрик“, као и многе друге организације.

Међу  породицом и пријатељима били су присутни и генерали, адмирали, старешине и некадашње колеге генерала Божидара Делића. Уз звуке трубе, коју  је свирао пуковник Мићо Пешић и песме  „Тамо далеко“ , његови најмилији и пријатељи подсетили су се лика и дела ратног команданта 549. мтбр и српског хероја генерала Божидара Делића. Генерал је својим борцима остао у сећању као неко ко је имао очински и заштитнички став према њима активно се заузимајући за помоћ борцима и њиховима породицама након рата.

Вечан помен, генерале!