Данас је у Српској кући у Подгорици одржана додела споменица и признања удружења „Херојска 549. моторизована бригада Цар Душан Силни“ породицама погинулих бораца и припадницима наше Бригаде у рату на Косову и Метохији 1999. године са територије Црне Горе.

Скуп је почео минутом ћутања за све борце страдале у ратовима, а присутнима се обратио пензионисани пуковник Влатко Вуковић, командант 2. моторизованог батаљона из састава наше Бригаде, који је био смештен у Ђаковици. Упознао је присутне да је основно деловање Удружења сећање на хероје који су свој живот дали у одбрани Отаџбине и побољшање материјалних услова живота и статуса бораца.

Уручене су Споменице 1998/99. година породицама бораца: Зорана Фатића, Славка Ђуровића, Тихомира Аџића и Здравка Кртолице. Признања су уручена: Дарку Соковићу, Момчилу Мојашевићу, Предрагу Драгићу, Игору Љубеновићу, Миленку Лаловићу, Жељку Бабовићу, Ранку Вучковићу и Стеву Радовићу.

Удружење се захваљује Српској кући на помоћи у реализацији ове активности и свима који су присуствовали скупу. Посебна захвалност порталима ИН4С и Поглед који су испратили активност.

НЕМА НАЗАД, ИЗА ЈЕ СРБИЈА!