Делегација Удружења Херојске 549. моторизоване бригаде «Цар Душан Силни» посетила је и положила венце на меморијале Друге романијске моторизоване бригаде Војске Републике Српске у селима Дрецељ и Кнежина и «Мали Зејтинлик» у Сокоцу.

Делегацију су чинили: председник Владан Ранковић, потпредседник пуковник Влатко Вуковић, председник Управног одбора Васа Делић и председник Скупштине Владимир Цветић.

Њихов домаћин је био господин Саша Николић, бивши припадник 2. Романијске мтбр, а данас припадник Жандармерије Републике Српске, испостава Пале.

Подсећања ради Друга романијска моторизована бригада формирана је на територији општине Соколац, на самом почетку рата са основним циљем да заштити српско становништво у подручју борбене активности и спречи упаде муслиманских јединица из састава Армије Републике Босне и Херцеговине на српску територију. Њена Зона одговорнисти испрва је покривала простор од општине Илијаш до места Скелани све до формирања других подрињских бригада. Највећи губитак у људству и техници Бригада је претрпела 4. јуна 1992. године у Жепи, када је погинуло 58 бораца од стране муслиманских бораца из ове енклаве, који су напали и из заседе убили српске војнике.