Дан државности Републике Србије обележен је у целој земљи.

Поводом дана Државности Србије делегација Удружења Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни“ одбор Лазаревац положио је венац у Цркви Светог Ђорђа на Опленцу (Топола) на саркофаг вожду Карађорђу.

Поводом Дана државности Републике Србије у Нишу је организован ТТ збор Војске Србије где је са нишке тврђаве испаљен почасни плотун Гарде Војске Србије. Овој манифестацији присуствовали су државни војни врх, локакна самоуправа и борачка удружења међу којима је била присутна и делегација Удружења Херојске 549. моторизоване бригаде „Цар Душан Силни“.

У Пожаревцу је полагањем венаца на споменик Књазу Милошу Обреновићу обележен Дан државности. Делегација удружења Херојска 549.моторизована бригада „Цар Душан Силни“ одбор Пожаревац на позив града Пожаревца положила је венац на споменик Књазу Милошу Обреновићу, делегацију удружења предводио је председник скупштине удружења.

У Карловачкој богословији одржана је промоција књиге “ Српски Руси „ аутора Драге Делића. На позив Карловачке богословије присуство на овој свечаности узео је одбор Нови Сад Удружења Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни“.

У Шапцу је полагањем венаца на споменик Мишарским јунацима обележен Дан државности. У организацији Града Шапца и Задужбинског друштва „Први српски устанак Мишар“ приређена је свечаност поводом националног празника. Представници Града Шапца, делегације локалних самоуправа из Мачванског округа, борачка удружења, грађани, потомци и представници удружења које негују сећање на оне који су се борили за слободу српског народа положили су венце на споменик у Мишару.Међу присутним делагацијама била је и делегација Удружења Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни“ одбор Шабац, коју је предводио пресденик удружења.
Дан државности обележен је и у Сомбору, у културном центру „Лаза Костић“.
Поводом тога градоначелник града Сомбора, Антонио Ратковић доделио је захвалнице за активан допринос неговању културе сећања на борце и жртве са територије Града, учеснике ратова вођених за слободу Србије! Захвалницу је уручена и Удружењу Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни“ одбор Сомбор ,за активан допринос неговању културе сећања на борце и жртве територије града Сомбора ,учесника ратова вођених за слободу Србије.
Категорије: Обавештења