Чланови Удружења Херојска 549. моторизована бригада “Цар Душан Силни” угостили су званице за Крсну славу Сабор светог Архангела Михаила – Аранђеловдан у три места у Србији: Богатићу, Нишу и Сомбору.

Овогодишњи домаћин Славе Удружења било је Друштво српских домаћина, а делегацију Друштва предводио је проф. др Миладин Шеварлић који је део славског колача предао представнику фирме „Крупник д.о.о.“ из Београда које ће следеће године бити домаћин Славе.

Међу многобројним званицама били су и гости из Апарата Изасланика одбране при Амбасади Руске Федерације у Србији-Помоћник Изасланика одбране пуковник Евгениј Пољаков, Олга Литина – представница Удружења бораца Боево Братство, пензионисани високи војни официри Војске Републике Србије међу којима и Ђорђе Аничић, потпуковник ратног ваздухопловства у пензији из херојске 250. Ракетне бригаде ПВО и њеног 3. Ракетног дивизиона. Угостили смо и представнике локалне самоуправе општине Богатић, директора ЈКП Богатић, представнике братских удружења Ветерана Посебних јединица полиције, Вукови са Дрине и из удружења „Милош Милојевић“.

У Нишу смо угостили генерала Мирка Старчеевића, као и представнике десетак сродних удружења и Војног синдиката Србије као и делегацију из општине Гаџин Хан.

У Сомбору је Слава обележена у сарадњи са удружењем Бораца Кордун-Чонопља ратова 1990-1999.

Претходно је у Чонопљи одата почаст и положени венци на спомен обележје палим борцима у ослобађању отаџбине. Осим наше делегације присутна је била и делегација Града Сомбора коју су чинили градоначелник Антонио Ратковић и члан Градског већа за област социјалне заштите Дарко Смиљанић, потом начелник одељења полиције ПУ Сомбор Миле Сузић, стручни сарадник Министра одбране  и потпредседника владе Миле Росић, делегација СУБНОР-а и Удружења грађана.

Током свечаног програма присутнима се обратио градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић као и председник градског СУБНОР-а Сомбор Петар Грабеж, а новим члановима Удружења уручена су признања.

Категорије: Догађаји