Одбор удружења Херојска 549. мтбр Цар Душан Силни из Сомбора, покренуо је крајем 2023. године иницијативу за адаптацију крова на кући у којој живи породица погинулог борца Јаноша Раука. Иницијатива је предата градској управи града Сомбор која се одазвала да помогне породици Раук. Захваљујући градоначелнику града Сомбора Антонију Ратковићу и свим људима у градској управи града Сомбора који су учествовали у овој иницијативи, брзо се дошло до заједничког решења. За непуна два месеца породица Раук добила је нови кров на кући. Морамо напоменути да су се и ратни саборци погинулог Јаноша Раука из Сомбора сами одазвали да физички помогну око адаптације крова.
Наш погинули саборац Јанош Раук је рођен 15. октобра 1954. године у Сомбору. За време NATO агресије на Савезну Републику Југославију, Јанош се као добровољац борио у саставу 55. граничног батаљона из Призрена. Током рата 1999 године, 55. гранични батаљон био је претпотчињен 549. моторизованој бригади Војске Југославије са седиштем у Призрену. Добровољац Јанош Раук погинуо је 15. априла 1999. на караули “Младен Стојановић” у нападу NATO хеликоптера АХ – 64 „Апач”. Том приликом погинуо је и један подофицир и још двојица војника.
Овом приликом Удружење Херојска 549. моторизована бригада “Цар Душан Силни” се захваљује градској управи града Сомбор, као и свим својим члановима удружења у Сомбору који су учествовали у овој хуманој акцији да се помогне породици погинулог саборца.
Наша дела говоре више од речи !!!