Даном отворених врата у касарни ‘Војвода Петар Бојовић” у Доњим Синковцима код Лесковца и свечаном академијом у Народном позоришту у Лесковцу обележен је Дан 3. центра за обуку Војске Србије, који баштини традиције Херојске 549.моторизоване бригаде. За дан 3. Центра узет је 7. октобар када је ослобођен Лесковац у Шрвом светском рату.

У преподневним часовима у касарни ‘Војвода Петар Бојовић” организован  је „Отворен Дан“ где су грађани Лесковца могли да присуствију Т.Т збору, приказу наоружања и технике , као и да разговарају са припадницима наше Војске, о употреби наоружања као и о самом раду наших припадника у Војсци Србије.

У вечерњим сатима  у Народном позоришту у Лесковцу организована је свечана академија уз културно уметнички прграм. Посебној атмосфери Свечане академије допринос су дали Хор Министарства одбране и Војске Србије и Уметнички ансамбл ”Станислав Бинички”. На крају Свечане академије уручене су захвалнице локалним самоуправама Јабланичког окрууга и појединцима у знак пажње за сарадњу и пружању подршке раду Трећег центра за обуку. Свечаности је присуствовала и делегација удружења Херојске 549.моторизоване бригаде „Цар Душан Силни „,одбор Лесковац.

Категорије: Остало