У држави Србији на више места обележена је годишњица трагичног догађаја од пре 90 година када је мученичком смрћу у Марсејском атентату страдао краљ Александар I Карађорђевић Ујединитељ.

Пожаревац

Свечаном полагању венаца у пожаревачкој основној школи, која носи име великог монарха, присуствовала је и делегација удружења Херојска 549.моторизована бригада ,,Цар Душан Силни“,одбор Пожаревац .

Прњавор

Испред спомен бисте краља Александра I Карађорђевића у Прњавору је обележена  90-огодишњица краљеве смрти. На позив Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања овој свечаности је присутвовала и делегација нашег удружења.

Ниш

И у Нишу је обележено 90 година од краљевог убиства. Уз војне почасти на споменик краљу венце и цвеће су положили градско руководство, представници војске, полиције, руско-српског хуманитарног центра и велики број патриотских и борачких организација међу којима и делегација нашег удружења, одбор из Ниша.

И у Руском Дому обележена је годишњица смрти краља Александра I Карађорђевића полагањем цвећа и венаца поред бисте краља Александра I Карађорђевића. Цвеће је положио и представник удружења Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни“.

Ужице

Годишњица Марсејског атентата обележена је и у насељу Попова вода на Белој Земљи код Ужица. Код спомен-чесме посвећене краљу и борцима страдалима у ратовима 1912-1918. године, свештеници ужичке цркве служили су парастос, а присутне делегације положиле су венце и цвеће. На позив Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања овој свечаности је присуствовала и делегација нашег удружења, одбор Ужице, која је положила венац и одала почаст убијеном краљу.

Категорије: Догађаји